Zekerheid over je auto? Doe de RDW Kentekencheck

auto kenteken check

Als je een auto wil kopen of je wil informatie over een auto ontvangen, dan kun je als particulier gratis een RDW Check uitvoeren. Met de online Kentekencheck van het RDW kun je heel eenvoudig elk kenteken opzoeken. Door het kenteken in te voeren krijg je de informatie over het desbetreffende voertuig dat bij het RDW geregistreerd staat.

Wat houdt een RDW Check in?

Een kentekencheck bij de Rijkdienst voor het wegverkeer zorgt ervoor dat je informatie krijgt over de algemene voertuiggegevens. Desgewenst kun je ook inzicht krijgen in het schadeverleden en de eigenarenhistorie. Het loont vooral om bij een occasion de gegevens te checken. Op deze manier verzeker je je ervan dat je geen miskoop doet. Wil je een auto zoeken op kenteken?

Wat kom ik met een RDW kentekencheck te weten?

Doordat alle informatie van voertuigen in een RDW database worden opgeslagen, is het mogelijk om via een site als rdw.nl een kenteken check uit te voeren. De procedure is heel eenvoudig en in eerste instantie gratis. Op de desbetreffende website vul je online het Nederlands kenteken in, waarna je informatie kunt natrekken over het voertuig. In eerste instantie ontvang je de basisgegevens van de auto, zoals het soort motor, de brandstofsoort, het type auto et cetera. Daarnaast kun je nog veel meer informatie over de auto opvragen. Zo verschaft de RDW informatie hoeveel eigenaren de auto heeft gehad of je kunt de tellerstand historie opvragen. Indien de auto als gestolen geregistreerd staat wordt dat vermeld in de gegevens van de RDW database. Optioneel kan het schadeverleden worden opgevraagd. Hierbij krijg je inzicht of de auto schade heeft gehad, waar hij die schade heeft gehad en of er sprake was van ernstige schade. Om er zeker van te zijn of de kilometerstand klopt kun je ook de echtheid van de kilometerstand controleren. Tegenwoordig beschikken auto’s over de Nationale AutoPas, waardoor de kilometerstand ook geregistreerd staat bij het RDW. Door het kenteken te checken voorkom je het doen van een miskoop.

rdw kentekencheck